Відомо, хто наказав бомбардувати нафтобази на Рівненщині. Порушивши закони ведення війни (ФОТО)

Окупанти випускали ракети з Білорусі після наказу командира 23-го винищувального авіаційного Талліннського полку

Командиру авіаційного полку РФ оголосили про підозру у бомбардуванні нафтобаз Рівненщини. Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Йдеться про командира 23-го винищувального авіаційного Талліннського полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії 11-ї армії ВПС і ППО Східного військового округу РФ - на фото вгорі. 

 

Його ім’я у прокуратурі не називають.

Повідомляється лише, що командиру заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 KK України).

 - За даними слідства, підполковник російської армії у березні цього року віддав злочинний наказ підпорядкованому підрозділу про нанесення бойовими літаками ракетних ударів по цивільних незахищених об’єктах на території Рівненської області. Йдеться про нафтобази у м. Дубно та смт Клевань.

 

На виконання цих наказів пілоти бойових літаків РФ вилітали з аеродрому Барановичі (Білорусь) та без перетину повітряного простору України здійснювали ракетні обстріли цивільної інфраструктури Рівненщини.

 

Це призвело до забруднення атмосфери, значного забруднення повітря та землі нафтопродуктами та продуктами їх згоряння, вже завдало шкоди екології на понад 11 млн грн та стало причиною повної зупинки нафтобаз.

 

Точний рівень забруднення навколишнього середовища та збитки мають визначити науковці, залучені до слідства, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Підозрюваного оголосять у розшук  задля його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень