Чи безпечно їсти яйця щодня: відповідь дієтологів

Та чи корисний яєчний холестерин?

Дискусія щодо користі та шкоди від яєць для здоров’я людини триває давно. А відповідь криється у тому, скільки яєць з’їдає людина за тиждень.

Про це пише видання parade.com.

Хоча яйця відомі великою кількістю поживних речовин (зокрема, білком), в оману вводить наявний холестерин. Тому давайте розбиратися!

Яку кількість яєць їсти безпечно

Спеціалісти рекомендують в тиждень з’їдати не більше трьох яєць. Любителям радять не переборщувати, а віддавати перевагу білкам.

Яйця — це унікальна здорова їжа, оскільки вони містять різноманітні поживні речовини, корисні для нашого здоров’я, — запевняє дієтологиня Керолайн Томасон.

Експерти з’ясували, що в одному яйці міститься приблизно 75 калорій, 5 г жиру, 6 г білка, 0 вуглеводів, 67 мг калію, 70 мг натрію. і 210 мг холестерину.

Крім того, воно є чудовим джерелом вітамінів A, D, B12 (комплекс В дуже корисний для мозку), разом з ними це важлива поживна речовина для метаболізму, яка покриває приблизно 6% його добової потреби. Білки містять близько 60% від загальної кількості яєчного білка, тоді як жовтки містять насичений жир і холестерин.

Більша частина білка міститься в яєчних білках, тоді як вітамінів та мінералів більше – у яєчному жовтку. Тому особливо корисно їсти ціле яйце, а не лише білки, щоб отримати якомога більше поживних речовин під час їх споживання, – зазначає дієтологиня.

Розберемося з холестерином

Дійсно, холестерину у яйцях багато – в середньому 213 мг в кожному. Але денна норма споживання не повинна перевищувати 300 мг. Саме ще 20-30 років тому лікарі не рекомендували їсти більше 3-4 яєць на тиждень.

Людям з діабетом другого типу слід обмежити вживання яєць – через високий вміст все тих же насичених жирів. Або ж повністю виключити їх з раціону через ризик набору зайвої ваги.

Дітям та підліткам достатньо одного яйця у день.

Джерело: «ТСН» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень