Червоний Хрест в Україні тимчасово зупинив приймання заяв на допомогу від ветеранів війни

Невдовзі реєстрацію знову відкриють для наступних 15 тисячі заявників

Наприкінці лютого завершився перший етап подачі заяв від ветеранів з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи на виплату грошової допомоги від Червоного Хреста України.

За даними Міністерства у справах ветеранів України зараз в роботі 10 тисяч заяв. 

Надалі, за умовами проєкту, можливість подачі заяв в електронній формі тимчасово призупиняється задля проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів.

Невдовзі розпочнеться другий етап оформлення заяв для наступних 15 тисяч заявників. Претендентів на допомогу просять заздалегідь дізнатися міжнародний номер свого банківського рахунку (IBAN) та оформити електронний підпис.

Реєстрація на виплату та власне виплата допомоги відбувається у кілька етапів.

Про початок наступного етапу подачі заяв на виплату грошової допомоги від Червоного Хреста України буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів.

Хто може отримати допомогу?

Проєкт поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень