Черга в бік Польщі стоїть: прикордонники прискіпливо перевіряють чоловіків

Вимагають довідки з ТЦК?

Проблему у суботу вранці озвучив адміністратор групи у соцмережі Facebook Tomasz Bartecki.

У коментарях підтверджується інформація про черги на кордоні з Республікою Польща. Хтось зазначає, що такою ситуація є щоразу у різдвяно-новорічний період. Але більшість коментаторів усе ж підтверджують, що проблеми розпочалися у п’ятницю після 20.00.

Iryna Dudnik

Від 20:00 в усіх чоловіків (багатодітні,волонтери,інваліди) вимагають довідку з військомату. Приблизно в кожному автобусі чи автомобілі є чоловіки, тому і черги.

 

Lesya Muzychuk

Стояли на одному пропускному пункті, немає руху, переїхали на інший, те саме, водій озвучив інформацію, що майже всіх чоловіків не пускають, навіть водіїв знімають. Необхідно подякувати тим хитрим чоловікам, які ці всі документи купували і масово тікали

Водночас деякі ЗМІ пишуть, що прикордонникам дали усне розпорядження посилити контроль за пропуском військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років.

Зокрема, озвучили такі завдання:

  • Запобігти прийняттю одноосібного рішення про пропуск
  • Головну увагу зосередити на таких категоріях категоріям чоловіків:

– супроводжуючі інвалідів ( максимально повертати);

– інваліди без явних зовнішніх ознак інвалідності, які отримали документи, що підтверджують інвалідність після 24.02.2022;

– водії, внесені до системи «ШЛЯХ» (працівникам прикордонної служби звертати увагу на попередню кількість перетинів державного кордону, максимально фільтрувати, чоловіків на легкових автомобілях і поїздах не пропускати);

– одинокі батьки, зняті з військового обліку, тимчасово непридатні, обмежено придатні, мають право виїзду ЛИШЕ при наявності довідки із ТЦК;

– Чоловіки, які надають документи, що підтверджують тимчасове звільнення від мобілізації за станом здоров’я, видані не раніше, ніж 6 місяців назад – не пропускаються;

– Виїзд чоловіків на постійне місце проживання дозволяється тільки тим, хто проживав в іншій країні до 24.02.2022

– Виїзд на підставі дозволів Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України , Міністерства інфраструктури України дозволяти виключно після проведення фільтраційної бесіди.

Водночас у Держприкордонслужбі України запевнили, що правила перетину кордонів для людей із інвалідністю 3-ї групи не змінювалися, попри чутки у соцмережах,.

Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства, - зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Тим часом за даними Західного регіонального регіонального управління Держприкордонслужби, на пунктах пропуску на кордоні з Польщею станом на 12.00 30 грудня стоїть 142 автобуси та 920 легкових автомобілів на виїзд з України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень