Будьте готові: в найбільшому пункті пропуску на кордоні з Польщею новий вид перевірки

Нововведення працює поки в тестовому режимі

У пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» стартувало тестування камер автоматичної фіксації в межах проєкту «єЧерга».

Про це Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило на своїй офіційній сторінці у Facebook.

У рамках проєкту єЧерга для перетину камери допоможуть перевіряти, чи є транспортний засіб в системі єЧерга, та автоматизують процес перетину кордону.

 

Паралельно також обстежуємо ще 15 пунктів пропуску на предмет встановлення аналогічних камер, – наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також у Міністерстві описали процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації, що складатиметься з чотирьох етапів:

  1. Вантажівка чи автобус під’їжджає до пункту пропуску
  2. Камера автоматично зчитує номери транспорного засобу
  3. Відбувається автоматична перевірка на наявність авто в єЧерзі
  4. Екран сигналізує водію про «зелене світло» на в'їзд в пункт пропуску

 

Якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані.

У повідомленні підкреслюється: тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого вони будуть запущені у повноцінну роботу. На випадок відключень світла та перебоїв з інтернетом вже пропрацьовано питання резервного живлення та доступу до мережі.

У випадку перетину кордону незареєстрованого в системі єЧерга транспорту, наприклад медичного, у системі буде відмітка про це рішення уповноваженої особи. Таким чином всі рішення будуть зафіксовані.

У Мінрозвитку нагадали, що за час реалізації проєкту єЧерга кордон за онлайн-записом перетнуло більше 540 тисяч транспортних засобів, з яких 17 тисяч – автобуси.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень