Через 60 років на Землі може зникнути кава

Експерти Кліматичного інституту Австралії назвали терміни повного зникнення кави на Землі.

Як пише видання The Independent, до 2050 року вчені очікують дворазового скорочення кількості сільськогосподарських ділянок, на яких вирощується кавове дерево. У 2080 році ці рослини, як вважають фахівці, зникнуть з Землі.

Причиною цього стане глобальне потепління, яке призведе до поширення шкідників і грибкових захворювань, смертельних для кавового дерева.

Такий результат можливий, якщо збережуться сучасні темпи глобального потепління, і фахівці не зможуть знайти ефективні методи боротьби з шкідниками.

Зникнення кави також негативно позначиться на житті 120 мільйонів людей з більш ніж 70 країн світу, які переважно зайняті виробництвом кави. Перш за все це відчуються мешканці Бурунді, Ефіопії і Нікарагуа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень