Через війну в Україні ухвалили важливе рішення для вагітних

Навіть для тих жінок, які були вимушені виїхати за кордон

Процедуру формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Україні через війну спростили. Йдеться навіть про тих українців, які були вимушені виїхати за кордон.

З 30 тижня вагітності жінки мають право на формування листка непрацездатності та, як наслідок, отримання відповідних соціальних виплат. Однак через війну для багатьох це стало недоступним, пояснює заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Вагітна має зв’язатися з лікарем, який вів або веде її вагітність, і заявити про бажання сформувати листок тимчасової непрацездатності.

 

Якщо контакт зі своїм лікарем був втрачений, можна звернутися до іншого. Однак у такому  випадку потрібно надати лікарю документ, який підтверджує вагітність та її термін.

 

Це може бути довідка або виписка з останнього огляду вагітної в лікаря в країні її перебування, – пояснює Марія Карчевич.

Таким чином лікар  має перевірити попередні медичні записи про вагітність в електронній системі охорони здоров’я та створити МВТН, що стане підставою для автоматичного створення електронного лікарняного.

МОЗ рекомендує вагітним тримати зв’язок зі своїм лікарем. На період дії воєнного стану медичну консультацію можна отримати за допомогою технічних засобів комунікації.

 

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень