Через що жовтіють хвойні і що з цим робити: ТОП-5 причин

Найбільш поширені проблеми, які призводять до псування декоративних дерев

Якщо ви помітили, що хвойні дерева, які висаджені на ділянці, почали жовтіти, насамперед слід встановити причину цього неприємного явища. Це дозволить вчасно вжити необхідних заходів для порятунку рослини.

Найчастіше серед факторів, що провокують пожовтіння голок, трапляється нестача вологи. Не забувайте протягом усього сезону забезпечувати для посадок якісний полив.

Пожовтіння хвойних рослин може призвести і пізня посадка. Для висадки найкраще підходить весна, або ж кінець серпня – початок вересня.

Нашкодити надземній частині культур можуть і промені сонця. Найчастіше сонячний опік спостерігається взимку через те, що світло відбивається від снігу і «спалює» хвою, тому варто обов’язково подбати про укриття.

Якщо з пожовтінням вам довелося зіткнутися з приходом весни, це явище може мати тимчасовий характер і з часом голочки повернуть насичений зелений колір.

Погіршити стан рослини здатні й шкідники. Пожовтіння гілочок та стовбурів дерев може бути пов’язане з атаками ялинової попелиці. Крім цього, на хвойниках несприятливо позначається і ситуація, коли домашні улюбленці використовують хвойні як туалет.

Згубним для хвойних є і нестача підживлення. Велику роль відіграє при цьому магній, тож до кінця літа слід «пригощати» рослини комплексним добривом, що містить магній та інші елементи – тоді  і проблем не виникатиме.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень