Які дерева садять біля дому, щоб у хаті завжди панував мир

А які – не можна тримати близько до оселі, щоб не накликати біду

Здавна люди вірять, що одні рослини притягують нещастя і проблеми, інші ж – навпаки – виступають нашими захисниками. Чому так і чи дійсно це працює сказати важко, але наші предки вірять, що біля дому краще садити лише «перевірені» віками дерева.

Береза

Береза – дуже потужний захисний засіб. Її гілками захищали будинок, хлів та врожай на городі. Для цього ж їх стромляли у стріху. Обійнявши стовбур цього дерева, у людини відновлювалися сила та енергія.

Але рости вона повинна за огорожею вашого будинку, а поруч з березою можна поставити лавочку, де збиратиметься потеревенити уся вулиця.

 

В такому разі береза не пропустить зло у ваш будинок.

Відомо, що в стовбур берези ніколи не потрапляли блискавки, тож її здавна висаджували неподалік від оселі, захищаючись від грози.

Дуб

Дуб – це символ сили і влади. Одні кажуть, що посаджене біля домівки дубове дерево приносило в сім’ю добробут та непогані статки, інші – що садити на ділянці дуб – це дуже погана прикмета, яка віщує смерть глави сім’ї.

Вважається, що аура цього дерева сприймає лише здорових і сильних людей. Дуб благоволить до воїнів і ветеранів воєн, але як і тую, садити його у себе на ділянці усе ж не варто.

Клен

Кленом люди здавна лікували своє тіло та різноманітні недуги. Також з його допомогою дізнавалися про свою долю та про злих людей.

Клен біля будинку допоможе вам зняти негативну енергію, менше сваритися з членами родини. Він приносить довголіття, любов і достаток у ваш дім.

 

Загалом це дерево несе спокій і впевненість.

Кажуть, з кленової деревини не можна робити труну.

Ялина

Поряд з оселею не бажано висаджувати ялинку — це вважалося поганою прикметою. Предки вважали, що вона може призвести до безпліддя або ж народження самих дівчаток.

Вважається, що ялина – енергетичний вампір, тож садити це дерево біля будинку не варто. Але це не зовсім так: ялина вбирає енергію протягом літа, а взимку ділиться нею. Вона допоможе тим, хто відчуває взимку брак життєвої сили.

 

Ялина біля будинку захищає сім’ю від сварок, допомагає стримувати емоції, прибирає неприємне відчуття, що все йде не так, як повинно.

Але біля будинку її садити все ж не варто, оскільки її коріння може навіть обвалити будинок. Розміщуйте хвойні дерева подалі від будівель.

Осика

Її вважали проклятим деревом, але часто використовували, як оберіг від темної сили. Це дерево не садять біля своєї оселі й не сідають в її затінку, бо вважають, що таким чином можна накликати біду.

У давнину в труну забивали кілок з осики, аби померлий не перетворився у нечисту силу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень