Через путіна: росіяни у Казахстані почали вчити казахську мову

І ідентифікувати себе, як казахів

Столиця Казахстану Нур-Султан

Про настрої росіян у Казахстані розповів тамтешній бізнесмен Маргулан Сейсембаєв. За його словами, війна в Україні налаштувала їх проти рф. 

– Ситуація з Україною, санкції, диктатура, злидні, совок, ця бездонна яма, куди росія зараз падає, дуже сильно відлякали росіян, котрі живуть у Казахстані, від росії.

Росіяни почали вчити казахську мову і називати себе казахами. Адже бачать рівень життя в рф, бачать, що їхні родичі, які там живуть, не можуть вивезти гроші, втрачають роботу і заощадження, не можуть нікуди полетіти відпочити.

Росіяни з рф почали їздити у шопінг-тури в Казахстан.

– Дожилися! Казахстан уже для них... ну, не Дубай, але країна, куди можна поїхати, де є всі бренди, де розмовляють російською, – каже бізнесмен.

За його словами, росіяни у Казахстані бояться путінського «визволення» російськомовних, як це відбулося на Донбасі, у Харкові. Тому їхня свідомість хитнулася у сторону Казахстану, а не росії.

Джерело: Гордон

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень