Через подорожчання світла субсидії дадуть навіть тим, хто має борги. Деталі 

Держава запевняє, що має кошти, аби підтримати українців, які опинилися в злиднях 

Відтепер українців мають платити за світло у три рази більше, ніж було до початку повномасштабного вторгнення. Вартість кіловата на сьогодні складає уже 4,32 гривні. Проте, у Мінсоцполітики запевняють, що українці отримають субсидію для компенсації вартості послуг. Даватимуть субсидії й тим, хто має борги. 

Щодо підвищення тарифів та субсидій, хочу всіх заспокоїти, бо механізм субсидій працює так, що, якщо тариф підвищується, а ви є родиною, яка отримує субсидії, то субсидія вам буде перерахована автоматично. Якщо тарифи будуть підвищені, то для всіх тих родин, які мають субсидії сьогодні, ми самі автоматично ці субсидії перерахуємо, - каже перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Систему надання субсидій в Україні спрощено. І заяву і декларацію заповнить Пенсійний фонд використовуючи інформацію з офіційних реєстрів. 

Це можна зробити:

  • особисто або поштою в одному з сервісних центрів ПФУ;
    у ЦНАП;
  • через портал електронних послуг або мобільний додаток ПФУ;
  • через портал «Дія», обравши категорію «Заява на субсидію»;
  • через уповноважених осіб виконавчого органу міської/сільської/селищної ради.

Для заяви на отримання субсидії слід надати:

  • адресу проживання;
  • дані про членів сім'ї, котрі проживають у приміщенні;
  • вид субсидії (ЖКП чи тверде паливо);
  • реквізити рахунку у форматі ІВАN.

Призначатимуть субсидії й тим сім'ям, які мають борги за комунальні послуги. Але для цього необхідно укласти угоду про реструктуризацію заборгованості з постачальником послуг. 

Борг за комунальні платежі можна реструктурувати на строк до 60 місяців, залежно від суми заборгованості та доходів боржника, - повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень