Чекають поки поб'ють військового і у Рівному? Депутати не можуть прийняти рішення щодо УПЦ (ФОТО/ВІДЕО)

Чому так сталося — невідомо

Рівненська міська рада, схоже, провалить розгляд питань щодо діяльності УПЦ МП у нашій тергромаді. Спочатку на позачерговому засіданні сесії не було кворуму, потім таки нарахували 22 депутати. Проте міський голова Олександр Третяк вирішив не розпочинати сесію, аби був шанс підтримати питання. Адже 22 голоси це – мінімум, який необхідний для прийняття рішення. І, якщо хоч один депутат проголосує проти, діяльність УПЦ МП у Рівному не змінять.

Щонайменше цим одним голосом може бути депутат Михайло Жаровський, який сам є священником від УПЦ МП.

На засідання сесії не з’явилися депутати від різних фракцій, чому відсутні – поки невідомо. Кажуть, деякі – у відряджені, а семеро у ЗСУ.

Представники фракцій пояснювали, що так як рішення про проведення сесії з’явилося вчора ввечері, не всі встигли прибути у сесійну залу і просили перенести засідання на вівторок.

Тож сесію вирішили перенести на 14 годину.

 

Чи зберуться тоді депутати – невідомо.

Порожні місця

Порожні місця

Нагадаємо, на цьому засіданні сесії депутати планували розглянути питання про заборону діяльності УПЦ МП на території Рівненської тергромади і відкликати право на користування землею, де розташовані церкви, які дефакто підпорядковуються московії.

Коротко атмосферу на засіданні сесії можна зрозуміти з відео. Поки один депутат доводить аргументи про необхідність викоренення УПЦ з терен нашої громади, інший — посміхається.

Йдеться про такі земельні ділянки:

  • парафії на Залізничній, 8-Б;
  • парафії на Північному, вул. Коновальця, 30;
  • ділянки на вул. Житомирській, 8;
  • парафії на вул. Корольова у Рівному;
  • парафії на вул. Буковинській у Рівному;
  • монастирська парафія на Соборній (подвір'я);
  • парафії у селищі Квасилів.

Загальна вартість цих ділянок — понад 2 гектари.

Нагадаємо, днями резонансний конфлікт стався у Хмельницькому. Там священник УПЦ побив військового, який спитав «Скільки ще має загинути людей?». Про це ми писали тут:

Піп УПЦ МП побив військового прямо у церкві: «скільки ще людей повинні загинути?» (ВІДЕО)

Після цього обласна і міська рада Хмельницького провели позачергові засідання сесії і заборонили діяльність УПЦ. Також у них забрали землю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень