Піп УПЦ МП побив військового прямо у церкві: «скільки ще людей повинні загинути?» (ВІДЕО)

Поліцейські, які приїхали на виклик, стали на бік священників і затримали військового

У Хмельницькому попи УПЦ московського патріархату побили українського військового, травмованого на фронті.

Відео інциденту в храмі опублікував депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

За його даними, героєм відео став військовий Артур Ананьєв, який з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. Під час бойових дій він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

— Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм, щоб поставити питання «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?».

 

Що було далі - видно на відео, - зазначив депутат.

На кадрах видно, що попи навалилися на військового, повалили його на підлогу, заламали руки та намагалися вивести з храму. Ніхто з парафіян не втрутився. Згодом один зі священників навалився на воїна зверху.

Військовий заявив, що йому важко дихати. 

— Та мені наср*ти, чи ти там маєш (чим дихати - ред), чи ні, - заявив йому у відповідь піп.

Після цього чоловіка, який знімав відео, виштовхали з храму, назвавши його «товаришем військового». В кінці відео видно, як скривавлений військовий виходить з храму у супроводі невідомих чоловіків.

За словами депутата, після цього до храму приїхала поліція і затримала військового за ст.173. Бурлик зауважив, що йому соромно за дії поліції у рідному місті та назвав це «кришуванням московського патріархату».

—  Обличчя парафіян теж показане, всі, бл*дь, спостерігали, як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям, - зазначив він.

Що кажуть у поліції:

Речниця патрульної поліції Хмельницької області каже, що ініціатором сьогоднішнього конфлікту був військовослужбовець.

За її словами, під час богослужіння чоловік скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та «вчинив словесний конфлікт» щодо священника, який читав літургію.

 

Свідки інциденту викликали правоохоронців.

В управлінні Нацполіції розповіли, що також відкрили кримінальне провадження щодо священника за фактом побиття військовослужбовця.

УПЦ МП теж прокоментувала ситуацію. Там запевняють, що «переодягнений у військову форму провокатор вчинив розбій у Хмельницькому соборі». Чоловік нібито вчинив напад на священнослужителя, зірвав Богослужіння, а також облив та пошкодив «Євангеліє».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень