Чекали 3 тижні, а лікар сказав: «Нічого страшного!» - українка про європейську медицину

Медична галузь тут дуже розвинена, та має багато але…

Фото ілюстративне

Дуже складно потрапити до лікаря

Майже 40% із 5,8 мільйонів українських біженців у Європі хоча б раз поверталися додому з початку повномасштабного вторгнення, пише The New York Times із посиланням на дані опитування ООН.

Це пов'язано із тим, що в Європі важко отримати послуги у вузькопрофільних спеціалістів, прийом доводиться чекати місяцями. Про медицину у Бельгії в етері «Суспільне. Спротив» розповіла українська біженка Марина Тімофєєва, яка особисто їздила до України після повномасштабного вторгнення, щоб потрапити до лікаря.

Жінка розповідає, що хоч медицина у Бельгії дуже розвинена і якісна, потрапити до лікаря тут дуже складно.

У нас був випадок, у нас хлопчик-аутист, не розмовляє, про що ми повідомили лікаря.

 

У дитини під постійним зубчиком виліз корінчик молочний, нам треба було звернутись швиденько, щоб сказали, що робити, щоб не боліло. Бо бачимо, що він плаче, його турбує.

 

І нас записали на зустріч до лікаря через 3 тижні. Коли ми прийшли, лікар подивився і сказав: «Нічого страшного, випаде сам».

 

Тобто консультація така собі. Нічого нам толком не сказали. Записалися до наступного лікаря вже на грудень.

В Україні ж це  - без проблем, - каже Марина, - подзвонили, розказали, нас прийняли, надали консультацію, лікування: все!

Фото ілюстративне

Людина платить мізер

Але, за вказаних проблем, українка розповіла, що у Бельгії переважну більшість витрат на лікування покриває страховка. Пацієнт платить невеликий відсоток вартості медикаментів та лікування.

Наприклад, лікар призначає антибіотики. В аптеці платиш за них копійки. Теж саме УЗД. Стоматолог – це мізер, бо покриває страховка.

 

Це стосується і лікування онкозахворювань, де порядок сум – космічний.

Скриншот етеру Суспільного

Марина розповіла про свою подругу.

Одна баночка її лікування може коштувати 500 євро, курс хіміотерапії – 3000-5000 євро. Це все покриває страховка, вона платить може якихось 200 євро за все.

Так само лікування гепатитів, ВІЛ – безкоштовне. Бо їх покриває медичне страхування, - продовжує біженка з України.

Водночас Марина Тімофєєва розповіла, що отримувала консультації від бельгійського та українського хірургів і вони виявилися ідентичними.

Про своїх знайомих, які були не впевнені у діагнозі, поставленому у Бельгії, каже: проконсультувалися в українських медиків і виконують їхні настанови.

Якість послуг і швидкість в Україні на значно вищому рівні, - поділилася Марина:

 

Знаю навіть європейців, які в Україну їздять зуби робити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень