Побачили ваду і наказали забиратися геть: Жінку через зовнішність звільнили з роботи

Потерпіла подала до суду і виграла справу

У Бельгії 35-річну жінку в перший робочий день звільнили. Роботодавцям не сподобалось те, що у неї «вибиті зуби».

Про це пише express.co.uk.

35-річна бельгійка Жюстін страждає на спадкове захворювання, через яке її зуби схильні до викривлення. У серпні 2020 року, під час пандемії, вона почала працювати у страховій компанії. В перший же день Жюстін наказали забиратися геть.

- Колега запропонувала мені чашку кави, і я погодилася. Я зняла маску, і вона побачила мої вибиті зуби. Я пояснила, що це результат спадкового захворювання і що запланована операція була відкладена.

 

Вона нічого не сказала, але коли я повернулася після обідньої перерви, мене покликали вбік і сказали, що мені краще знайти іншу роботу.

 

Мені довелося підписати документ про те, що я згодна на скорочення. Моя впевненість у собі сильно постраждала. Я хотіла забратися звідти якнайшвидше", - каже жінка.

Звільнена працівниця подала на свого роботодавця до суду. Під час судового розгляду роботодавець стверджував, що Жюстін повинна була повідомити про свою стоматологічну хворобу до того, як погодитися на цю посаду. Адвокати, які представляли роботодавця, стверджували, що Жюстін поводилася агресивно і була образливою.

Бельгійське законодавство передбачає, що роботодавці не можуть звільняти працівників на підставі їхнього зовнішнього вигляду або інвалідності.

Судді присудили Жюстін 6-місячну зарплату, як компенсацію за матеріальну і моральну шкоду, заподіяну інцидентом. Суд постановив, що:

аргумент про те, що працівниця провокує негативну реакцію з боку клієнтів або колег через свій зовнішній вигляд, не може розглядатися як законна причина, що виправдовує дискримінацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень