Частині пенсіонерів із червня підвищать виплати. Дорахують «заднім числом»

У Пенсійному фонді кажуть, що цим щасливчикам передбачені ще й доплати за квітень і травень

З 1 червня Пенсійний фонд України проведе розрахунок виплат пенсіонерам, які офіційно продовжують працювати. При цьому перерахунок проведуть автоматично, тож звертатися до ПФУ потреби немає.

Виплати перерахують працюючим українцям, які після призначення пенсії продовжували працювати і станом на 1 березня 2021 року:

  • мали не менше 24-х місяців страхового стажу;
  • мали менше 24-х місяців страхового стажу, але після призначення пенсії їм пройшло уже 2 роки і більше.

Зауважимо, що раніше такий перерахунок робили у квітні. Тож цьогоріч пенсіонери можуть «заднім числом» отримати доплати за квітень і травень, повідомила в ефірі телеканалу «Україна 24» начальниця Головного управління Пенсійного фонду в м.Києві Лариса Дзядевич.

Зміни у даті проведення перерахунку, за її словами, пов’язані зі змінами у Податковому кодексі та в законі про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування.

– Цього року така звітність подається щоквартально, а не щомісяця. Пенсійний фонд, що обробляє такі документи, обов'язково проведе перерахунок пенсій, люди в червні отримають свої доплати за квітень і травень, і особисто звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно"=, - наголосила чиновниця.

Нагадаємо, що пенсії обіцяють підвищити і в липні. Зокрема, для пенсіонерів, які не підпали під індексацію впродовж минулих 2-х років. Більше на цю тему знайдете тут:

У липні знову зростуть мінімальні пенсії. Кому доплатять цього разу

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень