Частина бійців ЗСУ у жовтні отримає більші виплати. Хто саме?

Це будуть гроші за вересень, наголошують в Міноборони

Через участь більшої кількості підрозділів у бойових діях на півдні та сході України, фінансисти Міноборони готують збільшені виплати за вересень. Гроші бійці ЗСУ отримають у жовтні, наголошує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

— У жовтні за вересень ми очікуємо збільшення загального обсягу виплат, бо тривають активні бойові дії на різних ділянках фронту, наші воїни просуваються вперед на певних напрямках і, відповідно, залучаються підрозділи, — сказала заступник Міністра оборони.

Головна причина можливих затримок із грошима ― збір усіх необхідних документів, адже для збільшення виплат, з підрозділів мають прийти письмові підтвердження про участь у бойових діях. Також через фінансистів Міноборони проходять виплати сім'ям загиблих ― і там теж необхідна велика кількість документів.

Які військовослужбовці отримують додаткові виплати

Згідно з п.1 постанови Кабміну від 28 лютого 2022 року №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану» передбачає виплати за службу у межах територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних дій, або перебувають в тимчасовій окупації чи оточені та за безпосередню участь у бойових діях.

  • 30 тис. грн доплати отримують військовослужбовці, які несуть службу в органах і установах зазначеної Служби в межах територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (крім осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби, яким така винагорода виплачується пропорційно до часу проходження служби у розрахунку на місяць);
  • додаткові 100 тис. грн отримують військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо у районах у період здійснення зазначених заходів (у т.ч. військовослужбовцям строкової служби) – пропорційно до часу участі.

Також, військові та правоохоронці мають право на виплату 100 000 відповідно до п. 1 постанови №168, якщо отримали поранення, контузію чи каліцтво, потрапили в полон чи загинули.

Сім'ям загиблих осіб виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, зазначених в ч. 1 ст. 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Раніше ми повідомляли, що деякі родичі загиблих військовослужбовців отримати 15 мільйонів не зможуть.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень