Це отрута: лікарі розповідають, чому не можна пити каву у поганому настрої

Таке поєднання призводить ще й до накопичення надлишкової ваги

Якщо ви прокинулися у поганому настрої – каву краще не пийте. Вона по-різному впливає на організм, і це залежить від психологічного стану.

Коли людина нервує, в організмі через збільшення адреналіну відбувається зростання глюкози у крові. Це гормон секундної дії, завдяки якому з глікогену у печінці виділяється глюкоза, щоб у нас були сили пережити стресову ситуацію. Глікоген – це наш акумулятор, запас вуглеводів.

Крім адреналіну в момент стресу в нашому організмі виробляється ще один гормон - кортизол, який має більш тривалу дію. Одна з його функцій – стимулювати синтез глюкози у клітинах, що також веде до підвищення її рівня у крові.

Біологічний сенс у збагаченні крові глюкозою — допомога у ситуаціях, коли людині не вистачає енергії або потрібно екстрено діяти (приймати рішення, тікати, виживати).

Але коли ми у стресі, цукор підвищується постійно, як наслідок – виділяється гормон інсулін: його роль – доставити цукор у тканини. Якщо глюкози дуже багато, надмірна енергія перетворюється на жир, і ми набираємо вагу.

Без фізичних навантажень така кількість енергії м’язам не потрібна. Глюкоза продовжує перебувати у крові та завдавати шкоди, створюючи кінцеві продукти - глікотоксини. А це призводить до старіння шкіри, атеросклерозу та порушення когнітивних здібностей аж до хвороби Альцгеймера.

Якщо ми в стані стресу випиваємо каву, рівень глюкози буквально злітає. Це відчуває кожна наша судина. Після підйому глюкози відбувається її різке падіння. Судини знову страждають.

Медики застерігають, що у високих концентраціях глюкоза має прямий токсичний вплив на судини, що призводить до розвитку атеросклерозу.

Аби убезпечити себе від такого – сніданок ігнорувати не можна. Збалансоване харчування зранку забезпечить помірне надходження глюкози в кров.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень