Це навіть не десерт: найнебезпечніший продукт для діабетиків
Є чимало продуктів, які провокують різки стрибки цукру у крові
Людина, яка має діабет, повинна стежити за харчуванням, адже деякі продукти здатні спровокувати різкі стрибки цукру на крові. Як правило, люди з таким діагнозом намагаються уникати солодощів, але як з'ясувалося, нашкодити може й м'ясо.
Американські вчені провели масштабне дослідження. Фахівці проаналізували анкети понад 200 тисяч людей. Вони докладно вивчили їх харчові звички.
З'ясувалося, що 22 тисячі учасників заробили діабет лише тому, що в їхньому раціоні часто було червоне м'ясо. Вчені впевнені у своїх висновках, адже дослідження тривало 36 років.
У м'ясі багато насичених жирів, крім того, деякі виробники додають у продукт консерванти. Шкідливі добавки провокують в організмі запалення та окислювальний стрес, які, своєю чергою, призводять до розвитку інсулінорезистентності та ожиріння.
Надлишок червоного м'яса у раціоні збільшує ризик діабету на 62%, а якщо іноді замінювати цей продукт на горіхи та бобові, то ризик тяжкої недуги скорочується на 30%.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Радіо Трек: НОВИНИ