«Це дожене абсолютно всіх, хто користується газом чи світлом», – Богдан Гапяк про зміни тарифів «заднім числом» (ВІДЕО)

Ефект доміно, який зачепить усі сфери нашого життя

Рівненські підприємці нарікають на підвищення цін на енергоносії.

Тарифи підіймають без попередження і «заднім числом», що призводить до значних втрат, адже вартість електроенергії уже закладена в ціну реалізованої продукції, говорить керівник рівненської «Нетканки» Богдан Гапяк:

– Десь на 60% зросте ціна на тариф потягом одного місяця. Нам допишуть приблизно 700-800 тис. грн «заднім числом» сплатити за електроенергію.

 

Тобто, у серпні, наприклад, «Рівненська фабрика нетканих матеріалів» закладала у формулу, за якою вираховують вартість продукції, тариф за електроенергію 3,22 грн. Місяць закінчився, продукцію вже продали, а 2-го числа нам повідомили, що тариф був не 3,22, а мінімум 4,30 грн.

 

Мало того, у нас є постійні довгострокові контракти, які ми вже ми підписали з відповідною ціною. Як нам тепер діяти? Інша сторона каже, мовляв, у нас же контракт – продавайте за обумовленою ціною, - пояснює Богдан Гапяк.

Керівник Рівненської фабрики нетканих матеріалів Богдан Гапяк
Керівник Рівненської фабрики нетканих матеріалів Богдан Гапяк

Такі зміни мають ефект доміно. Тобто, найближчим часом подорожчає абсолютно все і ці зміни торкнуться усіх і кожного, наголошує керівник рівненської «Нетканки».

І додає, що спробувати вплинути на ситуацію можна було б спільними  зусиллями. Наприклад, якби депутатський корпус та очільники регіону зробити спільне звернення до НКРЕКП, Кабміну і Президента.

 

Однак на ці заклики місцева влада не реагує.

Якщо нічого не зміниться, Богдан Гапяк спробує об’єднати принаймні підприємців, яких також торкнулися зміни тарифів на енергоносії.

Більше про ситуацію - в ефірі Радіо ТРЕК:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень