Бюджет Рівненщини 2018: чому область заробила на себе лише 10%?

Частина обласного доходу вимірюється мільйонами, коли сама казна - мільярдами

Депутати Рівненщини сьогодні проголосували за бюджет області 2018. Загалом він становитиме понад 8 мільярдів, що приблизно на два мільярди більше, ніж в поточному році. Більша частина бюджету області – це дотації з держбюджету, розповідає голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук:

Обласна рада затвердила обласний бюджет в межах 8,2 млрд гривень. щоправда з них тільки власних доходів - це 602 мільйони. Досить таки малий відсоток власних доходів, але це не значить, що область заробляє трішки менше десяти відсотків. Область заробляє значно більше коштів, які податками та зборами відраховує Київ. Вони потім повертаються нам субвенціями.

Торік бюджет області затвердили на рівні шести мільярдів гривень, утім наступного року має зростати мінімальна зарплата, тож фінансування буде приблизно однаковим.

Велику частину бюджету займає медицина, а також освіта та зарплати вчителям. Сесію позачергово скликали для розгляду питання обласної казни на 2018 рік, адже згідно з бюджетним кодексом її мають ухвалити не пізніше 25-го грудня.

Зазначимо, що це вплинуло й на політичну ситуацію в області, адже на на початку місяця обласні депутати розробили проект рішення про недовіру до голови обласної ради Миколи Драганчука. Втім, 20 днів з часу створення проекту за законом не пройшло, тож його зможуть розглянути лише після нового року.

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень