Бойовики викрали посеред ночі 300 дівчат і повели їх до лісу

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність

Фото "Sanusi Jangebe".

Три сотні дівчаток зникли серед ночі зі школи-інтернату на північному заході Нігерії. Поліція вважає, що школярок відвезли до лісу невідомі бойовики.

Про це повідомляє BBC Україна.

Жахлива подія сталася у населеному пункті Джангебі штату Замфара напередодні о першій ночі. За словами одного з викладачів, група озброєних людей приїхала до школи на пікапах і мотоциклах. Деякі з нападників були одягнені в уніформу державних органів безпеки.

Бойовики увірвалися в гуртожиток, розбудили школярок і повели їх до лісу. Інші свідки кажуть, що бойовики прийшли пішки, їх було понад сто.

Вони зламали шкільні ворота і вистрілили в охоронця. Потім увійшли в гуртожиток, розбудили дівчаток і сказали їм, що прийшов час молитви. Дівчата плакали. Бойовики зібрали їх і повели в ліс. Дорогою вони стріляли в повітря, - розповів ВВС очевидець.

Фото "Reuters".

Вбиті горем батьки зібралися біля школи, деякі з них вирушили в джунглі шукати своїх доньок, кажуть свідки. Один з вчителів сказав ВВС, що з 421 учениці в школі залишилися тільки 55.

Для пошуку викрадених в Джангебі залучили посилені наряди поліції та військові підрозділи.

Контекст:

Озброєні банди в Нігерії часто захоплюють учнів з метою отримання викупу. На Північному Заході Нігерії, де й сталося масове викрадення, діють закони Шаріату, більшість населення сповідує Іслам.

Найрадикальніше ісламське угрупування – «Боко Харам». У 2014 році ці бойовики викрали 276 школярок на північному сході Нігерії. Вони виступають проти світської освіти, в його члени часто нападають на школи та інші освітні установи.

Утім за останніми нападами, імовірно, стоять звичайні бандити.

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі засудив викрадення, назвавши його «нелюдським і абсолютно неприйнятним».

За словами президента, влада може застосувати проти бандитів «величезні сили», але є побоювання, що школярок можуть використати як «живий щит».

Фото "Reuters".

Минулого тижня у сусідньому Нігері бойовики викрали щонайменше 42 людини, серед них - 27 школярів. Їх досі не звільнили.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень