«Борщовий набір» у травні. Скільки коштуватимуть овочі

На вартість продуктів впливає вкрай складна логістика

На сьогодні на ринку є овочі з врожаю 2021 року. Це картопля, капуста, морква та буряк. Але висока ціна овочів зберігатиметься, аж поки в продажу не з’являться цьогорічні ґрунтові, каже виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.

Найбільше на ціну овочів впливають проблеми з логістикою. Наразі з південних та східних регіонів, а також з окупованих регіонів овочі не привозять.

Ціни на овочі «борщового набору» зростатимуть у зв’язку зі зменшенням загального обсягу пропозиції на споживчому ринку та більш менш стійким попитом на овочі. Отже, нам варто очікувати у травні 10% зростання цін, — прогнозує Пензін.

Рекордсменом зростання ціни є капуста. Ціна на неї вже у 2,8 раза вища, ніж минулого року. І навіть попри те, що у магазинах уже є молода капуста з теплиць. Ціна за кілограм у середньому 35 гривень.

Попит на цей овоч дозволив фермерам підвищувати ціни на продукцію з запасів. Лише за тиждень торішня капуста у господарствах подорожчала на 19%, а до нового врожаю ще далеко. Наразі кілограм капусти на гуртовому ринку Львова коливається від 16 до 21 грн.

Найближчим часом подорожчає морква та буряк. Морква на гуртовому ринку коштує від 17, а буряк від 16 грн. А уже на роздрібних ринках ціна на ці продукти коливається від 30 до 40 грн.

А ось картопля помітно подешевшала. Нині кілограм у середньому продають по 10 грн. Все залежить від сорту та розміру. Цього сезону зібрали великий урожай, так що до нового вистачить.

Це дозволить за наступні кілька місяців не підіймати ціни на картоплю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень