Як правильно солити суп та борщ: скільки кидати і головне – коли

Для кожної страви є свої нюанси

А Ви чули, що суп буде смачнішим, якщо солити його пізніше? І це – свята правда

Багато господинь стараються впоратися із приготуванням їжі якомога швидше, тож заздалегідь підсолюють воду, закидають всі інгредієнти і просто чекають… І це – неправильно

Коли потрібно кидати сіль в суп і борщ?

І суп, і борщ солити потрібно наприкінці – щойно зваряться основні продукти (тобто за 10-20 хв до закінчення варіння). У цьому випадку сіль вбереться рівномірно і смак страви буде максимально насиченим.

Коли солити бульйон з будь-яким м'ясом?

А от бульйони якраз солять на самому початку (щоб м’ясо добре набралося солі), але солять помірно, свідомо залишаючи недосоленим. У такому випадку сам бульйон буде більш наваристим: у м'ясі є солерозчинні білки, які переходять у воду лише коли та солона.

Вирівнюють на сіль (тобто досолюють до смаку) бульйон знову таки наприкінці приготування.

 

Скільки солі потрібно покласти в суп

Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по 0,5-1 ч.л. солоної спеції.

Тобто:

  • на 1 л супу – 0,5-1 ч.л. солі;
  • на 2 л супу – 1-2 ч.л. солі;
  • на 5 л супу - максимум 5 ч.л.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень