Як правильно солити суп та борщ: скільки кидати і головне – коли
Для кожної страви є свої нюанси
А Ви чули, що суп буде смачнішим, якщо солити його пізніше? І це – свята правда
Багато господинь стараються впоратися із приготуванням їжі якомога швидше, тож заздалегідь підсолюють воду, закидають всі інгредієнти і просто чекають… І це – неправильно
Коли потрібно кидати сіль в суп і борщ?
І суп, і борщ солити потрібно наприкінці – щойно зваряться основні продукти (тобто за 10-20 хв до закінчення варіння). У цьому випадку сіль вбереться рівномірно і смак страви буде максимально насиченим.
Коли солити бульйон з будь-яким м'ясом?
А от бульйони якраз солять на самому початку (щоб м’ясо добре набралося солі), але солять помірно, свідомо залишаючи недосоленим. У такому випадку сам бульйон буде більш наваристим: у м'ясі є солерозчинні білки, які переходять у воду лише коли та солона.
Вирівнюють на сіль (тобто досолюють до смаку) бульйон знову таки наприкінці приготування.
Скільки солі потрібно покласти в суп
Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по 0,5-1 ч.л. солоної спеції.
Тобто:
- на 1 л супу – 0,5-1 ч.л. солі;
- на 2 л супу – 1-2 ч.л. солі;
- на 5 л супу - максимум 5 ч.л.
Джерело: УНІАН
Радіо Трек: НОВИНИ