Борги населення за тепло зростають

Водночас, проблем з розрахунками за теплоносії з бюджетними установами немає

В Рівному, як і в інших містах України, є борги за гаряче водопостачання та тепло. Втім, на відміну від інших міст, в нашому обласному центрі боргує населення, а не бюджетні установи. Станом на 1 лютого у Рівному не сплачено 84 мільйони гривень. Втім, це разом з платіжками за січень. Тобто, фактично, підприємству «Рівнетеплоенерго» рівняни заборгували 56 мільйонів гривень. За словами керівника підприємства Степана Коропецького,  переважна частина - це борги трирічної давності, які передалися «Рівнетеплоенерго» від попереднього підприємства «Теплотранссервіс»:

 

 

- На 1 лютого - 84 мільйони, із них нарахування за січень – 28 мільйонів. Можна сказати, що борг попередніх періодів 56 мільйонів – це є заборгованість населення. З бюджетними установами, принаймні на кінець року, була ситуація, можливо, одна з кращих в Україні, бо бюджетними з нами практично розрахувалися за теплоносії.

 

Заборгованість кількох особових рахунків перевищує 50 тисяч. Стапан Коропецький каже, що з боржниками питання вирішують юристи підприємства, в основному це судові тяганини. А от відключати абонентів від теплопостачання не мають права, та це і надто складно зробити у багатоповерхівках. Тож тепловики сподіваються, що новий закон про ЖКГ, над прийняттям якого зараз працює Верховна Рада, дещо покращить ситуацію, адже згідно з ним передбачається пеня за несплату рахунків. Тим часом, проблем з відшкодуванням субсидій теплопідприємству не виникає, додав Степан Коропецький. Варто зауважити, що за рік послуги з теплопостачання здорожчали на 50%.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень