Очільник Рівненського онкодиспансеру розповів про благодійні внески у закладі

Без яких, за його словами, не працювали б дороговартісні апарати

Рівненський обласний онкологічний диспансер не може повноцінно працювати без благодійних внесків. Йдеться, зокрема, про відділення променевої терапії, у якому наявні два лінійні прискорювачі. 

Через надзвичайно високу вартість деталей один із апаратів понад півроку не працює. Фінансування з обласного бюджету не вистачає для придбання необхідних запчастин, тож доводиться просити про благодійні внески, каже головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як:

Чи міг би працювати апарат без благодійних внесків? Ні, він би стояв. От зараз стоїть апарат «Electra Synergy». Стоїть по простій причині – планова заміна магнетрона, який коштує 2,5 млн грн. Ніяка обласна рада цього не віддасть. Є гроші в благодійного фонду – ми тут же купили деталь і через день відновили роботу апарату.

За його словами, кожен пацієнт самостійно вирішує: платити йому чи ні. Також Максим’як стверджує, що сума благодійного внеску не фіксована - людина платить, скільки вважає за потрібне. 

Обов’язково сплачують такий внесок тільки іногородні пацієнти. У той же час, абсолютно безкоштовним є лікування дітей до 16 років, учасників АТО, а також переселенців. Їхнє лікування оплачують спонсорські організації та благодійний фонд.

До речі, другий лінійний прискорювач, який нині експлуаують понаднормово, - єдиний працюючий на території усієї лівобережної України. Ще один такий є тільки у Дніпропетровську. Тож, щодня апарат перепрацьовує майже вдвічі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень