Бізнес офіційно зможе бронювати працівників без мобілізаційних завдань

А уряд має визначити критерії, за якими підприємства зможуть віднести до критично важливих для економіки

Верховна Рада у п'ятницю, 4 листопада, ухвалила урядовий законопроєкт №7687 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». ЗА – проголосувати 290 народних депутатів.

Законопроєкт уточнює категорії військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, а саме:

  • передбачити, що особи, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами та організаціями, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою;
  • встановити, що порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та на воєнний час визначаються Кабінетом Міністрів України.

Дозвіл буде діяти для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Водночас Кабмін має розробити новий порядок бронювання, який повинен містити критерії віднесення підприємств до критичних.

Чинна система бронювання працівників передбачає обов’язкове виконання мобілізаційних завдань. Але представники бізнесу нарікають, що отримати мобілізаційні завдання майже неможливо. Місцева влада їх або взагалі не розробила, або розробила дуже мало.

Джерело: Liga бізнес

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень