Бійці на «передку» нарікають на несправедливість: хто і як може заробити більше ніж 100 тисяч гривень

Резніков пояснив, чому військовим у тилу знизили виплату

У перший день лютого українським військовим змінили механізм нарахування доплат до заробітних плат. Так, додаткові виплати, як заохочувальний фактор – 100 тисяч і 30 тисяч гривень – залишились, але відбулися уточнення щодо того, хто саме має отримувати ці винагороди.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Він пояснив, що у лютому 2022 року, коли росія розв'язала повномасштабну війну проти нашої держави, виплати у 100 тисяч отримували військові на «передку», а винагороду в 30 тисяч гривень – бійці, які перебували близько до лінії фронту, на блокпостах або на бойовому чергуванні. Ця схема, за словами Резнікова, була справедливою, адже тоді протистояння російським окупантам відбувалися на території всієї України.

— Але потім бійці, які реально на «передку», у найбільш напружених місцях, кажуть: «ми там отримуємо, а ті, хто нічого не роблять, «курять бамбук», отримують ті самі гроші, це несправедливо, – розповів міністр оборони.

Наприклад, як зазначив Резніков, раніше звичайний стрілець отримував 13 тисяч гривень. Тепер держава виплачуватиме йому 20 тисяч. Якщо боєць отримав бойове завдання біля «передка», на блок-посту, на кордоні тощо – йому доплатять ще плюс 30 тисяч.

— На блокпосту боєць несе службу — пропорційно кількості днів він отримає 30 тисяч гривень.

 

Якщо 15 днів несе службу на блокпосту навіть всередині країни — 15 тисяч грн.

 

Хлопці на півночі вздовж кордону, вони теж виконують бойове завдання, але не в ризиковій зоні — без бойового зіткнення — 30 тисяч грн, — пояснив Олексій Рєзніков.

Додаткові виплати у розмірі 100 тисяч гривень і 30 тисяч — залишаються, але вони передбачені для тих, хто на лінії контакту, ризикуючи своїм життям, веде вогонь, безпосередньо воює.

— Те, що у військових називається «на нулі». Вони всі отримують і будуть отримувати 100 тисяч гривень, про це вирішили ще минулого року.

 

Єдине, якщо тепер у таких умовах буде, до прикладу, стрілець, то він буде отримувати 120 тисяч гривень, якщо це рівень військового вище, то виплати, відповідно, також будуть вищі, — роз'яснив очільник Міноборони.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень