Біогумус та порятунок екології: за це взялись у Рівному 

Фото ілюстративне

Навесні у Рівному вироблятимуть біогумус. Місцеве підприємство «КАТП 1728» цієї осені почали приймати від споживачів опале листя, і з нового року планує перетворювати його в органічні добрива.

Нині на сміттєвому полігоні у Бармаках встановили спеціальні контейнери для зберігання відходів, куди найближчим часом запускатимуть каліфорнійських черв’яків.

Схожий процес відбуватиметься у спеціальних установках.

Комунальники самі придбали спеціальну установку, а черв’яків – замовили у фахівців НУВГП.

Ростислав Кралюк. Фото - Суспільне.

Як це працюватиме, розповів директор «КАТП 1728» Ростислав Кралюк:

- Якби листя було у цілісному вигляді – то у нього тривалий процес перегнивання. А якщо його подрібнити й запустити туди каліфорнійського черв’яка – то процес пришвидшується десь вдвічі. У нас є договірні відносини з фахівцями НУВГП, вони займаються цими черв'яками, то вони їх нам і доставлять. Це буде їхній внесок у спільний проєкт.

Згідно з розрахунками, проєкт дозволить покращити екологічну ситуацію в області, адже замість спалювання люди віддаватимуть листя на перероблення. А «КАТП 1728» зможе заробляти на себе – продажем натуральних добрив.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень