Біля підземелля у центрі Рівного знайшли старовинні речі (+ФОТО)

Сьогодні у Рівному на вулиці Шкільній розпочали археологічну експертизу, де в ході будівництва знайшли археологічний об’єкт у формі арки, що нагадує вхід у підземелля. Також було знайдено низку предметів 18-19 століття. Говорить науковий співробітник охоронної археологічної служби України Самолюк Олександр:

При зачистці північної стінки, поблизу виявлення арки, було знайдено матеріали 18-19 початку 20 століття. Зокрема люлька глиняна, яку можна навіть 18 століттям датувати, кераміка також 18-19 століття. 

Зауважимо, що лише після завершення експертизи спеціалісти зможуть сказати, якого століття знахідка та чи справді вона має історичну або культурну цінність. Дослідники кажуть, що за входом у підземелля може бути як підвал, так і галерея, яка з`єднує одне приміщення з іншим. Остаточні результати археологи озвучать після того, як вхід у арку повністю відкриють.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень