Били у церковні дзвони, щоб люди допомогли загасити підпалений цвинтар у селі на Костопільщині

Забили на сполох двоє підлітків

На сільському цвинтарі у Золотолині Костопільської громади на Рівненщині минулої неділі виникла пожежа.

Люди розповідають, нібито жінка з розладами поведінки підпалила цвинтар у чотирьох місцях. Того дня було сухо і тепло, вогонь швидко поширювався сухою травою.

Це помітили двоє підлітків, Іван та Анатолій Смикало (на фото), сини місцевого священника. З цією звісткою вони побігли до батька, а той кинувся бити у церковні дзвони, аби чимшвидше скликати людей на допомогу. Могла загорітися й розташована поблизу дерев’яна церква, бо горіло дуже близько.

– Кладовище чимале, але вогонь дуже швидко пішов, могла зайнятися церква, бо та жінка підпалила пеньок біля неї, - розповіла староста Золотолинського округу Ганна Король.

На дзвін люди повибігали з хат і негайно побігли гасити, викликали також сільську пожежну команду з села Яполоть.

На щастя, хлопці вчасно помітили вогонь і швидко повідомили про пожежу, тож власними зусиллями та з допомогою місцевої пожежної команди її вдалося вчасно загасити.

Родина жінки, яка підпалила кладовище, пояснила її дії хворобою. Вона нібито мешкала у США і нещодавно приїхала у Золотолин до батьків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень