«Згоріло все, що за 70 років назбирали»: біля Рівного сталася серія підпалів (ВІДЕО)

Підозрюють 13-річного підлітка

На Рівненщині протягом двох днів у селі сталися чотири пожежі у сусідніх подвір'ях. За версією слідства, господарські будівлі, ймовірно, підпалив підліток з тієї ж вулиці. Його опікунка стверджує, що під час займань він був з нею.

Чотири пожежі протягом 20-21 червня на одній вулиці трапилися в селі Здовбиця Рівненського району.

Усі займання виникли на території домогосподарств, які розташовані поруч, в результаті цього згоріли чотири господарські будівлі.

Пожежа в домогосподарстві пані Євгенії трапилася по обіді 21 червня. Вогонь охопив господарчу будівлю.

– Згоріло все, що за 70 років назбирали. Січкарня з мотором, млин з мотором, все. Граблі, вила, сапи, все, що було, – розповіла жителька Здовбиці Євгенія Кубчик.

Євгенія Кубчик

За два дні це була четверта пожежа на вулиці Шосовій у Здовбиці.

– Я не знаю, хто це міг зробити, але це хтось такий, що на нього собака не гавкав. Бо я була на дворі, і якби собаки гавкали, я б почула, – сказала Євгенія Кубчик.

За декілька годин до пожежі, яка трапилася в пані Євгенії, о 10-й ранку зайнялася і будівля в домогосподарстві її сусідки Лариси Лавренюк.

Одне добре, що прийдеться цю розвалювати і побудувати вже бетонну, – зазначила Лариса Лавренюк.

У неї теж згоріла господарча будівля. Ще дві пожежі на цій же вулиці трапилися у неділю, 20 червня.

Речник Служби порятунку області Дмитро Мельник повідомив: попередня причина займань – підпал. І до них, ймовірно, може бути причетний 13-річний Максим. Ним опікується Лариса Лавренюк. Проте, вона стверджує, що на момент займань хлопець був з нею.

– Стається тут пожежа, Максим сидів в кухні, пив чай в цей момент. Так же ж само вчора. Я говорила з сусідкою телефоном, чую тріск.

 

Кажу: бабо Женя, я горю. Ми вибігаємо, а тут полум'я, Максим був біля мене, – зазначила опікунка Лариса Лавренюк.

Опікунка разом з 13-річним сином Максимом

Син опікунки Михайло Лавренюк стверджує, що підліток взяв на себе чужу провину за підпали.

– Я знаю, що ця дитина проблемна, я його не захищаю. Якщо це він – хай відповідає, але якщо не він, то я хочу знайти винного.

 

І я за нього відповім, і я сяду в тюрму. Але ж якщо це не він – люди далі будуть страждати. За що дитина винувата?", – сказала жінка.

У понеділок, 21 червня, Максима відправили в центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який знаходиться в Олександрії. Наступного дня Ларису Лавренюк повідомили: хлопець з закладу втік.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень