Безвідповідальне батьківство: майже 4000 мешканців Рівненщині не можуть виїхати за кордон

Бо мають борги з виплати аліментів

Майже чотири тисячі жителів Рівненщини обмежені у праві виїзду за кордон через заборгованість зі сплати аліментів.

Працівники територіальних відділів державної виконавчої служби Рівненської області з початку цього року стягнули 20,8 млн грн заборгованості з аліментів у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та заборон.

Державні виконавці винесли 3880 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржників щодо виїзду за кордон.

 

Безпосередньо у Рівному винесено 417 таких документів.

Працівники юстиції нагадують, що до неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованість перевищує суму платежів більше ніж 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини), застосовуються тимчасові заборони у вигляді обмеження боржника у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.

Зауважимо, що тимчасові обмеження знімаються у разі винесення державним виконавцем постанови про закінчення виконавчого провадження або погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.

Наявність боргових зобов’язань можна перевірити у Єдиному Реєстрі боржників https://bit.ly/3pnqc9g. Це безкоштовна послуга.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень