«Безплатна» медицина - у всій красі: сім’я з Рівного просить підтримки у добрій справі

Потрібні не гроші

Фото ілюстративне. Радіо Трек

Два місяці тому у молодої рівнянки виявили розсіяний склероз. Людмилі Новіцькій лише 26 років, але відтоді щодня вона змушена боротися з хворобою.

Ліків, які виписують медики, в Україні немає. Щомісяця їх потрібно замовляти з-за кордону. Ціна – близько 25 тис. грн за флакон, якого вистачає на кілька ін’єкцій.

Ця страшна хвороба вражає переважно жінок у віці від 20 до 40 років. Чоловік хворої Андрій розповів, що все починається з банального головного болю:

У моєї дружини постійно боліла голова, але з часом ці болі ставали все сильнішими. Рятувалася таблетками… Згодом ці болі припинилася, але почав пропадати зір на одному оці. Ми подумали, що її протягло, тож пішли до окуліста. Але той сказав, що це – не його профіль і рекомендував зробити УЗД в обласній лікарні.

 

Після цього нам порадили пройти ще й МРТ: одне, друге… Тоді ми поїхали у Львів на обстеження. Там лікарка нам сказала, що бачить одну ознаку хвороби і виписала лікування. Дала три варіанти ліків і тільки одні постачають в аптеку, але й на них треба було чекати 4-5 днів… Вартість – близько 19 тисяч грн.

Фото ілюстративне

Ми лікувалися у міській лікарні на Карнаухова: зробили нам плазмофорез, прокапали і лікарка сказала: «Ось є ці ліки. Вони коштують 25 тисяч грн. Хочете - купуйте, не хочете – не купуйте. До побачення!». І все… Нам навіть не сказали у Рівному, що можна стати на якийсь облік в обласній лікарні. Про це ми дізналися у Львові. Але й тут є проблема: щоб стати на облік, потрібно здати безліч аналізів і пройти додаткові обстеження, купу довідок різних отримати і це все мають відправляти чи то в Німеччину, чи у Францію… Та й допомагають вони, як я зрозумів, у першу чергу, найбільш хворим.

 

Якщо не лікуватися, хвороба прогресує: віднімає руки і ноги, людина сліпне і може стати інвалідом.

Аби отримати шанс на нормальне життя і допомогти тисячам українців, які також зіткнулися з діагнозом «розсіяний склероз», Людмила Новіцька зареєструвала петицію на сайті Кабінету Міністрів.

Жінка просить уряд переглянути програми допомоги людям з таким діагнозом і збільшити державне фінансування на 2020 рік, включивши у державні закупівлі дороговартісний препарат ОКРЕВУС® (окрелізумаб).

Аби долучитися до збору підписів, перейдіть за цим посиланням. Звернення має набрати 25 000 голосів, щоб його розглянули.

ДОВІДКОВО: причини розвитку розсіяного склерозу поки невідомі. Вважається, що хвороба розвивається у людей, які генетично схильні до неї. У якийсь момент імунна система «неправильно» відповідає на певний зовнішній подразник (до прикладу, вірус інфекційної хвороби) і замість того, щоб атакувати вірус, імунітет починає атакувати оболонки власних нервових волокон. Це провокує запалення центральної нервової системи.

Ранні ознаки хвороби:

✅ погіршення або втрата зору одним оком, що супроводжується болем при русі очним яблуком;

✅ двоїння в очах;

✅ прогресуючі порушення чутливості та/або слабкість кінцівок;

✅ проблеми з підтримкою рівноваги, нестійкість чи незграбність;

✅ патологічні відчуття, що поширюються по спині у напрямку згори вниз, іноді з переходом на кінцівки, а ще - при нахилі голови вперед (симптом Лермітта).

Самолікування чи використання недоказових методів може призвести до погіршення стану і прогресування хвороби. При поганому самопочутті варто негайно звертатися до свого сімейного лікаря.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень