Як вчитися, коли один підручник на 30 школярів, - коментар управління освіти Рівного

У школах Рівного не вистачає підручників, хоча навчальний рік триває другий тиждень

Батьки скаржаться, що у деяких класах за одним підручником доводиться вчитися 30 дітям. Зокрема, на це поскаржився у соцмережі Фейсбук громадський активіст Рівного Олександр Безощук:

Олександр Безощук

Про освіту в Рівному чи її забезпечення! 
Ми навчаємося у 18 школі, де і донька начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Василя Харковця. У школі не вистачає книжок всім учням. І вони змушені їх докупляти. Як собі очільник освіти передбачає процедуру розподілу між дітьми, якщо дітей 30, а підручників аж 1 (підручники, яких не вистачає: "Математика", "Я у світі", "Природа", "Літературне читання")? Як дітям повноцінно почати навчання, чи це нова методика, придумана нашими можновладцями? Звісно ,їх обіцяють видати колись протягом року, тільки не уточнюють якого))) Є декілька варіантів: найкращий - скинутися всім класом і докупити підручники, чиновників це влаштує. Ми свої питання якось вирішимо, не вперше стикаємося. Однак у мене питання: "Чи докупляє підручники донька Василя Степановича?" У чому причина недостатності забезпечення школи? Це недопрацювання керівництва школи чи управління освіти? Хто не справляється із своїми обов'язками? 

У міському управлінні освіти Рівного кажуть, що найгірша ситуація із забезпеченням підручниками за новою програмою у 4, 7 та 8 класах. Причому, у порівнянні з торішньою ситуацією вона у 4 та 7 класах не змінилася: у них залишилися ті ж підручники, які учні отримали торік. А торік школярам цих класів підручники так і не додрукували.   

Розповідає методист міського управління освіти Ніна Волянська:

Що стосується забезпечення підручників 8 класу за новою програмою там десь, можливо, - 22-24 відсотки є. 50 відсотків - 4 клас і 43 відсотки - 7 клас, згідно з новою програмою. В нас, звичайно, є ще старого року випуску підручники, які не дуже відрізняються деякі від програми. Через те ми рекомендуємо паралельно нові підручники плюс ще старі і таким чином виходити.   

 

Нові підручники, каже Ніна Волянська, ще не надрукували, хоч обіцяють забезпечити ними на 120%. Але коли це буде – невідомо.

Тож начальник міського управління освіти Василь Харковець радить батькам у разі, якщо старі підручники для навчання не підходять, скачувати нові з Інтернету або робити з них ксерокопії. І додає, що чиновники управління не винні у ситуації, яка склалася, оскільки підручниками за державний кошт забезпечує Міністерство освіти.   

Щодо забезпечення підручниками своїх доньок, Василь Харковець пояснює: 

Моїм донькам 26 і 28 років. І до школи вони вже не ходять. 

Нагадаємо, що ми писали про те, що у школах Рівного з'явиться "Рівненський буквар".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень