Як вчитися, коли один підручник на 30 школярів, - коментар управління освіти Рівного

У школах Рівного не вистачає підручників, хоча навчальний рік триває другий тиждень

Батьки скаржаться, що у деяких класах за одним підручником доводиться вчитися 30 дітям. Зокрема, на це поскаржився у соцмережі Фейсбук громадський активіст Рівного Олександр Безощук:

Олександр Безощук

Про освіту в Рівному чи її забезпечення! 
Ми навчаємося у 18 школі, де і донька начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Василя Харковця. У школі не вистачає книжок всім учням. І вони змушені їх докупляти. Як собі очільник освіти передбачає процедуру розподілу між дітьми, якщо дітей 30, а підручників аж 1 (підручники, яких не вистачає: "Математика", "Я у світі", "Природа", "Літературне читання")? Як дітям повноцінно почати навчання, чи це нова методика, придумана нашими можновладцями? Звісно ,їх обіцяють видати колись протягом року, тільки не уточнюють якого))) Є декілька варіантів: найкращий - скинутися всім класом і докупити підручники, чиновників це влаштує. Ми свої питання якось вирішимо, не вперше стикаємося. Однак у мене питання: "Чи докупляє підручники донька Василя Степановича?" У чому причина недостатності забезпечення школи? Це недопрацювання керівництва школи чи управління освіти? Хто не справляється із своїми обов'язками? 

У міському управлінні освіти Рівного кажуть, що найгірша ситуація із забезпеченням підручниками за новою програмою у 4, 7 та 8 класах. Причому, у порівнянні з торішньою ситуацією вона у 4 та 7 класах не змінилася: у них залишилися ті ж підручники, які учні отримали торік. А торік школярам цих класів підручники так і не додрукували.   

Розповідає методист міського управління освіти Ніна Волянська:

Що стосується забезпечення підручників 8 класу за новою програмою там десь, можливо, - 22-24 відсотки є. 50 відсотків - 4 клас і 43 відсотки - 7 клас, згідно з новою програмою. В нас, звичайно, є ще старого року випуску підручники, які не дуже відрізняються деякі від програми. Через те ми рекомендуємо паралельно нові підручники плюс ще старі і таким чином виходити.   

 

Нові підручники, каже Ніна Волянська, ще не надрукували, хоч обіцяють забезпечити ними на 120%. Але коли це буде – невідомо.

Тож начальник міського управління освіти Василь Харковець радить батькам у разі, якщо старі підручники для навчання не підходять, скачувати нові з Інтернету або робити з них ксерокопії. І додає, що чиновники управління не винні у ситуації, яка склалася, оскільки підручниками за державний кошт забезпечує Міністерство освіти.   

Щодо забезпечення підручниками своїх доньок, Василь Харковець пояснює: 

Моїм донькам 26 і 28 років. І до школи вони вже не ходять. 

Нагадаємо, що ми писали про те, що у школах Рівного з'явиться "Рівненський буквар".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень