Без зайвих ризиків: в Україні спростили процедуру подачі заяви на пенсію

Документи більше не треба заносити особисто, адже така можливість не завжди є

Кабмін вніс зміни до постанов про виплати пенсії та грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Зміни передбачають, що для призначення пенсій особиста присутність людини не є обов'язковою.

Про це йдеться у постанові уряду від 25 березня 2022 р. №363.

Заява про виплату пенсії може подаватися до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням коштів кваліфікованого електронного підпису, — йдеться у постанові.

Раніше, нагадаємо, заява про виплату пенсії чи допомоги мала подаватися одержувачем особисто до органу ПФУ чи органу соцзахисту населення, що в умовах воєнного часу часом просто неможливо.

Також раніше ми надавали роз'яснення від ПФУ як оформити пенсію під час воєнного стану. Зокрема, які документи будуть потрібні і куди їх подавати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень