Смерть пенсіонера: як і де отримати допомогу від держави на поховання людини

Детальне роз’яснення від Пенсійного фонду

У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується у розмірі двомісячної пенсії померлого - тим особам, які здійснили поховання. Якщо ж померлий був «військовим пенсіонером», то в такому випадку виплачується тримісячний розмір його пенсії, але не менше 5-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, інформують у ПФУ.

Однак допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави!

 

Де отримати допомогу і які документи потрібні

Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутися до діючого сервісного центру Пенсійного фонду України. Перелік сервісних центрів знайдете за цим посиланням.

Особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає такі документи:

  • документ, що посвідчує особу заявника;
  • заява про виплату допомоги на поховання;
  • витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

Якщо пенсіонер помер за межами України і реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі вищевказаних довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до чинного законодавства.

УВАГА!! Звертатися за виплатою допомоги на поховання можна лише за умови відсутності загрози вашому власному життю та здоров'ю!

Строк звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежується.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень