Бережіть вагітних: Через війну на Рівненщині зросла кількість передчасних пологів

Вагітні почувають себе тривожно

Колаж - Радіо Трек, фото зліва - проєкт "Пузата мама"

Через сильний стрес, спровокований війною, на Рівненщині зросла кількість передчасних пологів. Зокрема, за цей час в обласному пренатальному центрі 8% пологів відбулися раніше терміну, тоді як торік за аналогічний період було на пів відсотка менше, повідомила очільниця закладу Вікторія Єнікеєва.

- Від початку повномасштабної війни у нас народилося 802 малюки, 62 з них — народили переселенки.

 

Персонал пологового вже звик працювати в умовах війни, під час оголошення повітряних тривог усіх пацієнтів і працівників переводять в укриття. 

 

Вагітним та породіллям, які перебувають у стані стресу та тривожності, надають психологічну допомогу фахівці, зауважила Вікторія Єнікеєва.

Така ж ситуація і у Рівненському міському пологовому будинку. Там від початку повномасштабної війни майже 5% пологів були передчасними і загалом кількість пологів суттєво зменшилися, бо вагітні виїхали за кордон, каже директорка мед закладу Світлана Муравська. Ймовірно, через війну зменшилась і кількість тих, хто планує народити дитину, адже за майже 5 місяців війни на облік у жіночі консультації Рівного стало майже на 3 сотні менше вагітних, а ніж було торік.

- Кількість передчасних пологів зросла не суттєво, але все ж така тенденція є. Наразі у нас 4,9% пологів були передчасними, тоді як у 2021 році цей період ця частка становила 4,6%.

 

У середньому щомісяця у нас на обліку було 1300 вагітних, наразі у воєнний період маємо 1190 вагітних.

 

Вагітні гостро відчувають події, які відбуваються в країні. Найважче тим, чиї рідні перебувають у зоні бойових дій, тож їм надаємо психологічну допомогу.

Передчасні пологи стали частішими не лише на Рівненщині, а й загалом по Україні. Цю інформацію підтвердили у МОЗі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень