Бережіть вагітних: Через війну на Рівненщині зросла кількість передчасних пологів

Вагітні почувають себе тривожно

Колаж - Радіо Трек, фото зліва - проєкт "Пузата мама"

Через сильний стрес, спровокований війною, на Рівненщині зросла кількість передчасних пологів. Зокрема, за цей час в обласному пренатальному центрі 8% пологів відбулися раніше терміну, тоді як торік за аналогічний період було на пів відсотка менше, повідомила очільниця закладу Вікторія Єнікеєва.

- Від початку повномасштабної війни у нас народилося 802 малюки, 62 з них — народили переселенки.

 

Персонал пологового вже звик працювати в умовах війни, під час оголошення повітряних тривог усіх пацієнтів і працівників переводять в укриття. 

 

Вагітним та породіллям, які перебувають у стані стресу та тривожності, надають психологічну допомогу фахівці, зауважила Вікторія Єнікеєва.

Така ж ситуація і у Рівненському міському пологовому будинку. Там від початку повномасштабної війни майже 5% пологів були передчасними і загалом кількість пологів суттєво зменшилися, бо вагітні виїхали за кордон, каже директорка мед закладу Світлана Муравська. Ймовірно, через війну зменшилась і кількість тих, хто планує народити дитину, адже за майже 5 місяців війни на облік у жіночі консультації Рівного стало майже на 3 сотні менше вагітних, а ніж було торік.

- Кількість передчасних пологів зросла не суттєво, але все ж така тенденція є. Наразі у нас 4,9% пологів були передчасними, тоді як у 2021 році цей період ця частка становила 4,6%.

 

У середньому щомісяця у нас на обліку було 1300 вагітних, наразі у воєнний період маємо 1190 вагітних.

 

Вагітні гостро відчувають події, які відбуваються в країні. Найважче тим, чиї рідні перебувають у зоні бойових дій, тож їм надаємо психологічну допомогу.

Передчасні пологи стали частішими не лише на Рівненщині, а й загалом по Україні. Цю інформацію підтвердили у МОЗі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень