Окупанти, які вдерлися на Харківщину, керувалися картами минулого століття (ФОТО)

Там відсутня частина забудови й навіть водосховища

Під час повномасштабного вторгнення частина російських командирів керувалися топографічними картами України 1969 року. Про це свідчать документи загарбників, які Служба безпеки України вилучила на місці тимчасово окупованих рашистами районів Харківської області.

На документах російського мотострілецького батальйону 138 гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася щонайменше 53 роки. 

На картах окупантів повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70 років минулого століття.

 

Також відсутні Трав'янське і Муромське водосховища, зведені у сімдесяті роки. А державний кордон між Україною і росією намальований кульковою ручкою, адже на картах його взагалі не було, передає СБУ.

На картах є сучасні реєстраційні номери та навіть гриф секретності. Втім, при детальному вивченні можна помітити, що вони виготовлені у 1969 році.

За даними СБУ, навігаційним забезпеченням знищеного на Харківщині мотострілецького батальйону займалися Топографічна служба Західного військового округу рф на чолі з полковником зс рф Олексієм Красновим, а також Центр геопростірної інформації та навігації рф. 

23 лютого ці підрозділи святкували 210 річницю топографічної служби росії та заявляли, що вони забезпечують російське військове командування «найсучаснішими картами», виготовленими нібито за допомогою «найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів».

138 гвардійську мотострілецьку бригаду рф, яка користувалася цими картами, ЗСУ знищили ще наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень