В Україні 90% чоловіків, які отримали повістки, не підуть на війну

Але до територіального центру комплектування прийти треба

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, що попри загальну мобілізацію, більшість чоловіків, які отримають повістки, не підуть захищати Україну.

Роздача повісток не означає обов'язкового призову. У 90% випадків вони вручаються, щоби громадянин з'явився до територіального центру комплектування.

 

Це необхідно, щоб уточнити дані призовника – стан здоров'я, сімейний стан, спеціальність тощо, і, можливо, за необхідності призвати його до служби в армії, – пояснив Роман Горбач.

Він також зауважив, що повістки мають право роздавати у громадських місцях. Адже це набагато ефективніше, ніж намагатися достукатися у квартиру або потрапити до кожного будинку.

Вручати повістку можуть представники органів місцевої влади, керівники підприємств та установ. При цьому повістка не обов'язково має бути заповнена співробітником ТЦК (колишнього військкомату). 

Військовий комісар може видати розпорядження, і таким чином зобов'язати посадовців роздати такі повістки. Роздати їх можуть працівники адміністрацій, уповноважені працівники підприємств, – каже воєначальник.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень