Берегли від стресу мишей та їжаків: в УЗ пояснили, чому змушували працівників косити в снігу

Залізничників пояснення керівництва теж не переконують

Скриншот
Скриншот

У «Львівській залізниці» пояснили, чому на Закарпатті працівників залізниці змусили обрізати чагарники вздовж колій попри сніг, насипаний вище коліна. Там зазначили, що їхні працівники косили бур'ян в таких умовах, щоб вберегти від стресу мишей та їжаків. 

При цьому працівники «Укрзалізниці» розповідали, що і самі не зрозуміли, чому їх у сніг змусили косити. За їхніми словами, таке завдання отримали від керівництва ще у січні, якраз коли почалися заметілі. За місяць, провалюючись у сніг, пройшли з косарками вздовж колій майже 10 км. 

- Трошки важко працювати. Бачите, що неможливо ноги витягнути зі снігу, - сказав працівник Ярослав Русин. 

Люди зізнаються, що якщо б не виконали наказ керівництва, то могли б отримати догани. 

Проте у «Львівській залізниці» висловили переконання, що зима для обрізання чагарників на коліях підходить якнайкраще. 

Там пояснили, що від весни по осінь ремонтують самі колії і на косіння часу просто не вистачає. А зимові роботи мовляв, бережуть від стресу мишей та їжаків.

- Взимку такі роботи відбуваються відповідно до рекомендацій екологів, адже за таких обставин вдається мінімізувати вплив людини на фауну, - пояснив речник « »«Львівської залізниці» Андрій Везденко. 

Натомість закарпатських залізничників пояснення керівництва не переконують, оскільки така робота взимку для них - новина. 

Косити, зазначили залізничники, будуть до весни. Адже треба прибрати ще майже 70 км вздовж колій. І побоюються, що у березні все доведеться починати спочатку, тому що зараз обрізають лише верхів'я чагарників, а все інше сховане під снігом. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень