Байден заявив про оптимізм після розмови з Путіним (ВІДЕО)

Вірить у співпрацю, але готовий «атакувати хакерів»

Президент США Джо Байден 9 липня заявив журналістам, що налаштований «оптимістично» після телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє канал NBC News, зазначаючи, що телефонна розмова тривала близько години й була покликана «зняти напругу», що виникла після останніх кібератак..

«ТАК»

За словами Байдена, дві країни активізували зв'язки для запобігання таким атакам.

При цьому:

На запитання журналіста, чи є сенс атакувати сервери, які використовували для проведення кібератак програм-вимагачів, Байден відповів «ТАК».

 

Байден також сказав, що, на його думку, Путін буде співпрацювати.

По суті, слова Байдена можна зрозуміти двояко:

Або як чергову погрозу «адекватно відповісти на кібератаки Кремля»

 

Або як готовність атакувати кібер-зловмисників, діючи -- спільно «у співпраці» з Кремлем


Контекст:

  • Байден провів телефонну розмову з Путіним 9 липня. Двоє лідерів «високо оцінили» роботу представників обох країн, результатом якої стало ухвалення Радою Безпеки ООН резолюції щодо продовження транскордонної допомоги в Сирії, ідеться в релізі. Також Байден знову говорив із Путіним про нинішні кібератаки хакерів, які базуються у РФ, уточнили в Білому домі

  • Це третя розмова Байдена з Путіним від моменту його обрання на посаду глави Білого дому. За підсумками обох розмов – 26 січня і 13 квітня – Білий дім поінформував, що в бесіді порушували тему України. Цього разу про Україну в релізі немає жодного слова.

  • 16 червня Байден у Женеві провів першу зустріч із Путіним як глава Білого дому. За підсумками зустрічі обидва лідери провели окремі пресконференції.

  • Байден заявив, що обговорював із Путіним теми прав людини, територіальну цілісність і суверенітет України, кібербезпеку, гуманітарну ситуацію в Сирії, створення Іраном ядерної зброї, статус Арктики як мирного регіону. Він передав Путіну перелік із 16 критично важливих структур, які має бути захищено від кібератак. Про кібератаки Байден говорив із Путіним і під час телефонної розмови 13 квітня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень