Бацька йде в наступ на «агентів Кремля», які хотіли влаштувати в Білорусі Майдан? (6 ФОТО)

Захід та «Рука Москви» проти Лукашенка

[media=186627]

Нікому непотрібні  незалежні країни, які примудряються зберігати хоч якусь самостійність.

Яскравий доказ цьому дають події Білорусі, де незабаром мають пройти вибори Президента.

Як повідомляє видання ГОРДОН, у Білорусі заявили, що за ймовірним кандидатом у президенти Бабариком стоять «ляльководи» з російського «Газпрому», а можливо навіть і вище.

Віктор Бабарико

Йдеться про Віктора Бабарика, який протягом 20 років керував «Белгазпромбанком», акціонерами якого є російські «Газпромбанк» і «Газпром».

Із цієї посади він пішов у травні 2020 року, коли вирішив балотуватися на посаду президента Білорусі.

 

18 червня Бабарика і його сина Едуарда затримали.

Чому?

Фактично, Білорусь звинувачує Бабарика ні в чому іншому, як у підготовці Майдану – за ініціативою та на гроші Москви («Газпрому»)

19 червня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Білорусь має аргументувати свої обвинувачення на адресу російських компаній.

«Тут, безумовно, мають якусь аргументацію надати. Такі обвинувачення на адресу таких поважних міжнародних компаній, безумовно, не можуть бути голослівними, їх потрібно підкріплювати якимись аргументами», – цитує Пєскова УНІАН.


За словами Пєскова, інтереси російських компаній, «тим паче, економічних гігантів», завжди під захистом російської держави. Він підкреслив, що передвиборча кампанія в Білорусі – її внутрішня справа, і Росія не втручається в цей процес. За словами Пєскова, у Кремля немає своїх кандидатів на виборах у Білорусі.

Тим часом у Мінську помістили під варту як самого Бабарика – суперника Олександра Лукашенка на президентських виборах в Білорусі,  так і його сина Едуарда.

Їх обох відправили до СІЗО без розкриття обставин кримінальної справи, а в «Белгазпромбанку» проводять обшуки. 


Про це передає УНН із посиланням на «Голос Америки».

Віктор Бабарико з сином Едуардом

За тиждень до цього були затримані 15 колишніх і діючих співробітників «Белгазпромбанка», а Лукашенко оголосив, що в Білорусі «вдалося запобігти Майдану».

Як повідомляє «Голос Америки»:

Після затримання і арешту Віктора Бабарика по всій Білорусі тисячі людей проводять акції протесту, шикуючись в живий «ланцюг солідарності» вздовж вулиць міст. У суботу були затримані 270 осіб, які брали участь в протестах.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, балотується на шостий термін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень