Батареї у під’їздах зрізали, а рахунки за опалення у місцях загального користування приходять. Що робити у таких випадках?

Це від 165 до 400 гривень на місяць

Тариф на опалення у Рівному не змінився – це 1913 гривень за гігакалорію. Перераховувати суми за тепло через знеструмлення у Рівному не доведеться, адже усі будинки обладнані лічильниками, і платять виключно за фактично спожиті гігакалорії.

Однак рівняни звернули увагу на пункт – вартість опалення за місця загального користування. Якщо у дев'ятиповерхових будинках це близько 165 гривень на місяць, то у п'ятиповерхівках доводиться платити майже 400 гривень на місяць.

Питанням зацікавилися мешканці будинків, де ОСББ чи управлінські компанії у попередні роки демонтували батареї у під’їздах, й запевняли – що за опалення таких приміщень мешканці не платитимуть.

Проте, як пояснив очільник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук, балансоутримувач будинку згідно з законодавством й методиками розрахунку мусить відновити систему теплопостачання у місцях загального користування.

Якщо система демонтована, ОСББ чи управлінська компанія зобов'язані її відновити, іншого законодавством не передбачено. Місця загального користування – це відщеплена частинка загального будинкового лічильника. Якщо зняти батареї у під’їзді – те, що іде по трубах у підвали через горище – частина тепловодої енергії все одно залишається там, і вхід тепла все одно зафіксований у будинку. Тож ця оплата так чи інакше все одно ввійде в рахунок, - пояснює Олександр Ющук.

Аби відновити таку батарею, треба звертатися до балансоутримувача, це ОСББ чи управлінська компанія. «Рівнетеплоенерго» теж такі роботи проводить, але виключно за умови додаткової угоди з підприємством на обслуговування внутрішньо будинкових мереж. До слова, цього опалювального сезону укладати такі угоди у Рівному охочих не знайшлося. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень