Басівкутське озеро ще не почали очищати. Не дає карантин

А почнуть з малого

Очищення Басівкутського озера не можуть почати через карантин. Експерти Водного університету вже розробили проєкт очищення, а з міського бюджету виділили гроші, розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко.

Згідно з проєктом, очищення озера збираються почати з меншої його частини - там, де розташований місток через вузьку частину водосховища.

Той самий місток. Праворуч - "більша" частина Басівкутського водосховища.

Він слугуватиме відстійником для води, що потрапляє з Усті. Однак почати роботу не дають карантинні обмеження, каже Володимир Хомко:

Але у зв’язку з карантином… По технології або по закону ми маємо провести громадські слухання. Там мають бути люди. Не можемо провести, бо карантин не дозволяє цього зробити.

Ексміський голова Рівного Володимир Хомко

Як тільки з’явиться можливість, місто оголосить слухання та почне роботу над очищенням озера, каже міський голова. Нагадаємо, що проєкт очищення розробили ще торік.

З’ясувалося, що головною причиною забруднення озера є не стоки, а вода, яка приходить з верхів’я Усті. Крім того, дно озеро наповнює півтораметровий шар мулу, який у кількох місцях вичищатиме земснаряд.
 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень