Банківської таємниці не існуватиме, а податківці знатимуть усе про рахунки в Україні

Це передбачено переходом до міжнародних стандартів звітності CRS

Українські банки зобов'яжуть передавати відомості про рахунки українців зареєстровані за кордоном. Звітність проводитиметься за рахунками юридичних і фізичних осіб, а також приватних трастів і фондів.

Це передбачено переходом до міжнародних стандартів звітності CRS. Тож банківської таємниці як такої – не існуватиме.

Йдеться про автоматизації обміну фінансовою інформацією між країнами-партнерами по CRS, пояснив директор та засновник LLC Holding company «Golden business group2 Марина Дмитрієва.

Для організації такого обміну всі банки щороку надсилатимуть звіти про рахунки, відкриті нерезидентами, до Державної податкової служби України. А податкова служба, своєю чергою, передаватиме звіт до країни реєстрації клієнта, який має рахунки в Україні. Державна податкова служба також отримуватиме подібну звітність від країн-партнерів.

Взаємно автоматично та щорічно українські податківці отримуватимуть відповідну звітну інформацію від країн-партнерів із CRS, – каже Марина Дмитрієва.

Ці зміни можуть набути чинності вже з 1 січня 2023 року. Але є одна умова – припинення воєнного стану. Порушення норм звітності CRS обіцяє банкам велетенські штрафи.

Сума штрафу може становити від 3 350 до 670 000 грн, що еквівалентно 0,5-100 мінімальним зарплатам, а також може досягти 1% від річного доходу банку-порушника.

В українському уряді наголошують, що впровадження у законодавство країни вимог Стандарту CRS є необхідним заходом для приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією. Такий інформаційний обмін підвищить надійність та прозорість України як країни-партнера, а також значно зменшить випадки ухилення від сплати податків.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень