Банки починають економити: незабаром може поменшати відділень, а години роботи скоротять

І все буде під пристойним приводом – справжніх причин ніхто не називає

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Українські банки можуть почати закривати відділення або скорочувати час роботи, аргументуючи це своє рішення турботою про безпеку співробітників в умовах обстрілів. Однак справжньою причиною є нестача фінансування, наголошує аналітик компанії Esperio Олександр Болтян.

Він вважає, що банки зацікавлені закривати відділення під пристойним приводом, аби зайвий раз не привертати увагу до свого фінансового стану.

– Банки можуть обмежити дні та години роботи з метою підвищення безпеки співробітників. Сектор загалом почувається погано, але якщо почнуть закриватися банки через відсутність фінансування, це спровокує колапс у системі з наступним дефолтом.

 

А якщо закрити банки або відділення з формулюванням про небезпеку функціонування в поточних умовах, то про дефолт поки не йдеться, – сказав аналітик.

За його словами, кредити вже практично не видаються, а решта функцій наразі доступна й онлайн. Тобто банкам вигідніше просто піти в онлайн.

– Люди зможуть і надалі користуватися електронними грошима або класти гроші на картку за допомогою банкомату. Кредити і без того вже майже не видають. А депозитні вклади можна розміщувати онлайн за бажання.

 

З тієї частини населення, хто не користується смартфонами, чекати припливу грошей у період війни не доводиться. Тому банки, ймовірно, підуть шляхом скорочення офлайн-активності, – вважає Олександр Болтян.

Джерело: ubr.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень