Українські банки готують своїх клієнтів до великих змін

Поступово завершують кредитні канікули

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Багато людей з початком війни втратили дохід. Щоб підтримати своїх клієнтів-позичальників, банки у перші дні війни оголосили кредитні канікули. 

Втім, тримісячне послаблення для клієнтів позначилися на прибутковості банків не найкращим чином.

З 1 червня вони розраховуватимуть за кредитами по звичайній системі.

Про закінчення кредитних канікул вже оголосили ПриватБанк, Ощадбанк, Monobank та інші банки.

Справа в тому, що фінустанови за період кредитних канікул зазнали значних збитків. Адже окрім позичальників, у них є ще й вкладники, що вклались у депозити та хочуть повернути гроші з відсотками. Тому банки просто не можуть продовжувати кредитні канікули.

Отже, з 1 червня для їхніх клієнтів повертаються усі грошові нарахування за кредитами, включаючи щомісячну суму погашення, нарахування за відсотками та пеню – у разі прострочення платежу.

ПриватБанк та Ощадбанк вже попередили своїх клієнтів про повернення всіх обов'язків за кредитними платежами. Повертаються і повні кредитні ставки.

Наприклад, якщо Приватбанк під чсас канікул нараховував своїм клієнтам кредитну ставку у розмірі 1,7%, то тепер він повернеться до довоєнної ставки – 3,5%.

Аналогічно вчинив і monobank, що нараховував позичальникам половинну кредитну ставку. Але, очевидно, що і він повернеться до колишніх відсотків з 1 червня.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень