Багато українців не зможуть вчасно вийти на пенсію: чим це загрожує

Мільйони працездатних українок виїхали за кордон, а десятки тисяч чоловіків – пішли на фронт, покинувши роботу

Попри щорічне скорочення пенсіонерів на 150-300 тис. людей, дефіцит ПФУ продовжує зростати. Це загрожує тим, що в умовах війни і навіть після її завершення, багато пенсіонерів не зможуть отримувати свої виплати.

Так, з минулого року «дірка» у Пенсійному фонді збільшилася з 195,3 млрд грн до 200,6 млрд (плановий показник), що пояснюється, зокрема, і скороченням кількості платників податків.

Також регулярно змінюються умови виходу на пенсію: у 2022 році для виходу на пенсію потрібно 29 років трудового стажу, у 2023 вже буде 30, а у 2024 – 31 рік.

 

При цьому на заслужений відпочинок українці виходять у середньому зі стажем 31-32 роки.

З початком війни ці цифри кардинально змінилися – мільйони працездатних українок виїхали за кордон, водночас десятки тисяч українських чоловіків пішли захищати батьківщину. Усі вони залишили свою роботу. Після закінчення війни ситуація може лише посилитись, оскільки міжнародні партнери перестануть дотувати бюджет.

На сьогодні президент України вже анонсував «кінець тіньової економіки» після війни. Наразі це буде не лише питанням політичних поглядів, а насамперед – можливістю вижити, доки не з'явиться інша модель пенсійної системи в Україні.

Так, усі працюючі українці будуть змушені легалізувати свої зарплати і сплачувати податкові збори. Інакше пенсіонери ризикують залишитися ні з чим, а дефіцит Пенсійного фонду призведе до повного банкрутства.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень