Багато хто починає не з того: як правильно готувати грядки до зими?

Дотримання цих правил допоможе зібрати хороший урожай при посадці озимих культур

Підготовка грядок до зимового сезону завжди починається з того самого, і це не перекопування землі і навіть не внесення добрив.

Досвідчені городники розповіли, як правильно упорядковувати колишні грядки після закінчення сезону.

Насамперед вони радять прибрати залишки рослинності з грядок та бур'яни. 

Звичка залишати на грядках капустяне листя, живці та інші залишки рослинності після збирання врожаю в надії, що вони перегниють та удобрюють ґрунт, лише залучають шкідників.

Своєю чергою вони служать їжею та місцем для зимівлі комах. Разом з появою шкідників збільшується ризик поширення захворювань, на які хворіють овочеві культури.

Крім комах на запах їжі йдуть гризуни – польові миші та щури, які з настанням холодів шукають їжу на дачних ділянках.

Тож тільки після очищення ділянки від залишків рослинності можна вносити добрива, що відповідають порі року, та перекопати ґрунт.

Ще більше уваги потрібно теплицям, у яких потрібно не просто виполоти бур'яни та викинути залишки рослинності, але також провести дезінфекцію, а в деяких випадках потрібна заміна ґрунту.

Після цього можна планувати грядки під урожай наступного року з урахуванням сівозміни та сусідства на майбутній рік та під озимі посадки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень